poniedziałek, 29 kwietnia, 2024
AktualnościReklamaRozrywka

Wielkanocne specjały z różnych stron świata [PLAKAT]

Hotel-Restauracja JAŚ WĘDROWNICZEK w Rymanowie zaprasza na Wielkanocny Brunch. W niedzielę 25 marca od godz. 13.00-17.00 wszyscy smakosze  kuchni będą mogli do woli degustować wielkanocnych specjałów z różnych stron świata. W tegorocznym menu znajdą się potrawy m.in. z Grecji, Hiszpanii i Argentyny.

Zupy:
  • Grecka zupa z pasty sezamowej
  • Neapolitańska zupa Minestra di Pasqa
  • Szkocka zupa marchwiowa z kolendrą i śmietaną
  • Polska zupa krzonówka
Mięsiwo:
  • Afrykański pieczony ryż z wołowiną
  • Chorwacka pasticada
  • Orange baked ham– amerykańska szynka w pomarańczach
  • Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
Ryba:
  • Hiszpańskie oldaditos de Pavía
  • Łosoś w galarecie z marchewka i selerem
Zakąski:
  • Argentyńska tarta pascualina tarta z jajkiem na twardo, szpinakiem, czosnkiem i serem białym.
  • Jajka faszerowane avocado
  • Pasztet z soczewicy
  • Pasztet kuminowy z morelami
Słodkości:
  • Hiszpańskie torrijas, słodkie grzanki maczane w mleku i smażone na patelni z cukrem i cynamonem
  • Kulicz rosyjska babka z dodatkiem  migdałów, kandyzowanych owoców, orzechów czy rumu.
  • Pascha
  • Greckie ciasteczka koulourakia
  • Tartaletki migdałowe z masą cytrynową

oraz wiele innych wielkanocnych potraw.

W programie  także koncert karpackiego zespołu KREMENAROS, gawędy Beskidu i Bieszczadów, warsztaty tradycyjnego malowania pisanek woskiem oraz minikiermasz ozdób świątecznych.

Cena: dorośli – 68 zł/ osoba… i jesz, ile chcesz…. dzieci – 35 zł (do lat 7)

Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc.
KONTAKT – RECEPCJA, TEL.: 13 43 567 33, 603 364 444
[email protected]

Brunch wielkanocny

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x