czwartek, 29 lutego, 2024
AktualnościRozrywkaRYMANÓWWydarzenia

Brunch Wielkanocny. Świąteczne dania z różnych stron świata

Hotel-Restauracja JAŚ WĘDROWNICZEK w Rymanowie zaprasza na Wielkanocny Brunch. W niedzielę 10 kwietnia od godz. 13.00-17.00 wszyscy smakosze  kuchni będą mogli do woli degustować wielkanocnych specjałów z różnych stron świata. W tegorocznym menu znajdą się potrawy m.in. z Grecji, Hiszpanii i Ukrainy. Nie zabraknie też specjałów kuchni polskiej.

Wstęp: 99 zł/dorośli ….. i jesz ile chcesz … 60 zł/ dzieci do 7 lat

W programie:
– wielkanocne potrawy z różnych stron świata
– muzyka ludowa
– mini kiermasz wielkanocny

Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc i wykupienie biletów do 7 dni od rezerwacji.

Rezerwacja biletów:

Recepcja – 603364444, 134356733
email: [email protected]

BRUNCH WIELKANOCNY  2022                                                                       

PRZYSTAWKA (dla każdego na stole) :  

  • Pasztet w cieście na musie chrzanowym

ZUPY:

  • Solianka- zupa ukraińska
  • Grecki rosół jagnięcy z pierożkami cappelletti
  • Tradycyjny żur Wielkanocny na zakwasie z białą kiełbasą

MIĘSIWA  I RYBY:

  • Jagnie pieczone  po nowozelandzku
  • Smażonka wielkanocna
  • Orange baked ham– amerykańska szynka w pomarańczach
  • Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
  • Królik duszony w cydrze z musztardą francuską
  • Kurczak po apenińsku z oliwkami
  • Kaczka z pędami bambusa po azjatycku
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie  kurkowym
  • Sandacz w galarecie z białego wina
  • Pasztet z wędzonego pstrąga
  • Pstrąg pieczony z cytryną

ROZMAITOŚCI:

  • Argentyńska tarta pascualina – tarta z jajkiem na twardo, szpinakiem, czosnkiem i serem białym.
  • Jajka faszerowane z avocado, jajka faszerowane wędzoną rybą
  • Ser jajeczny – podkarpackie smaki
  • Jajka po szkocku  podane  na  szpinaku
  • Jajka w galarecie  z kurczakiem i zielonym groszkiem
  • Ruloniki szynki z pastą w buraczanej galantynie
  • Pieczenie, wędliny  i kiełbasy domowe  z chrzanem
  • Boczek rolowany faszerowany z kminkiem
  • Pasztety pieczone ( mix )  z żurawiną
  • Pasztet z fasoli i soczewicy
  • Sałatka jarzynowa – tradycyjna, sałatka  porowa
  • Sałatka z tartej rzodkiewki, szczypiorku i szynki
  • Buraczki marynowane z chrzanem na cydrze
  • Chrupiące sałaty z nowalijkami w sosie  vingrette
  • Ćwikła z chrzanem
  • Kapusta po góralsku
  • Rumuńska mamałyga ( kasza kukurydziana )
  • Puree ziemniaczane z chrzanem i śmietanką
  • Ziemniaki pieczone w ziołach prowansalskich
  • Chlebek grecki tsoureki

SŁODKOŚCI:

  • Hiszpańskie torrijas, słodkie grzanki z cynamonem
  • Kulicz– rosyjska babka z dodatkiem bakalii i  rumu.
  • Pascha Wielkanocna , Baby i Mazurki Wielkanocne
  • Sernik po wiedeńsku
  • Folar drożdżowy z Potrugalii
  • Mini deserki
  • Lemoniady smakowe –„ Powiew  wiosny”

Woda w dzbankach na stołach w cenie menu.

Kawa, herbata, inne  trunki  na zamówienie z  karty – dodatkowo płatne.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x