Brunch Wielkanocny. Świąteczne dania z różnych stron świata
Hotel-Restauracja JAŚ WĘDROWNICZEK w Rymanowie zaprasza na Wielkanocny Brunch. W niedzielę 10 kwietnia od godz. 13.00-17.00 wszyscy smakosze kuchni będą mogli do woli degustować wielkanocnych specjałów z różnych stron świata. W tegorocznym menu znajdą się potrawy m.in. z Grecji, Hiszpanii i Ukrainy. Nie zabraknie też specjałów kuchni polskiej.
Wstęp: 99 zł/dorośli ….. i jesz ile chcesz … 60 zł/ dzieci do 7 lat
W programie:
– wielkanocne potrawy z różnych stron świata
– muzyka ludowa
– mini kiermasz wielkanocny
Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc i wykupienie biletów do 7 dni od rezerwacji.
Rezerwacja biletów:
Recepcja – 603364444, 134356733
email: [email protected]
BRUNCH WIELKANOCNY 2022
PRZYSTAWKA (dla każdego na stole) :
- Pasztet w cieście na musie chrzanowym
ZUPY:
- Solianka- zupa ukraińska
- Grecki rosół jagnięcy z pierożkami cappelletti
- Tradycyjny żur Wielkanocny na zakwasie z białą kiełbasą
MIĘSIWA I RYBY:
- Jagnie pieczone po nowozelandzku
- Smażonka wielkanocna
- Orange baked ham– amerykańska szynka w pomarańczach
- Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
- Królik duszony w cydrze z musztardą francuską
- Kurczak po apenińsku z oliwkami
- Kaczka z pędami bambusa po azjatycku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Sandacz w galarecie z białego wina
- Pasztet z wędzonego pstrąga
- Pstrąg pieczony z cytryną
ROZMAITOŚCI:
- Argentyńska tarta pascualina – tarta z jajkiem na twardo, szpinakiem, czosnkiem i serem białym.
- Jajka faszerowane z avocado, jajka faszerowane wędzoną rybą
- Ser jajeczny – podkarpackie smaki
- Jajka po szkocku podane na szpinaku
- Jajka w galarecie z kurczakiem i zielonym groszkiem
- Ruloniki szynki z pastą w buraczanej galantynie
- Pieczenie, wędliny i kiełbasy domowe z chrzanem
- Boczek rolowany faszerowany z kminkiem
- Pasztety pieczone ( mix ) z żurawiną
- Pasztet z fasoli i soczewicy
- Sałatka jarzynowa – tradycyjna, sałatka porowa
- Sałatka z tartej rzodkiewki, szczypiorku i szynki
- Buraczki marynowane z chrzanem na cydrze
- Chrupiące sałaty z nowalijkami w sosie vingrette
- Ćwikła z chrzanem
- Kapusta po góralsku
- Rumuńska mamałyga ( kasza kukurydziana )
- Puree ziemniaczane z chrzanem i śmietanką
- Ziemniaki pieczone w ziołach prowansalskich
- Chlebek grecki tsoureki
SŁODKOŚCI:
- Hiszpańskie torrijas, słodkie grzanki z cynamonem
- Kulicz– rosyjska babka z dodatkiem bakalii i rumu.
- Pascha Wielkanocna , Baby i Mazurki Wielkanocne
- Sernik po wiedeńsku
- Folar drożdżowy z Potrugalii
- Mini deserki
- Lemoniady smakowe –„ Powiew wiosny”
Woda w dzbankach na stołach w cenie menu.
Kawa, herbata, inne trunki na zamówienie z karty – dodatkowo płatne.