Wielkanocne specjały z różnych stron świata [PLAKAT]
Hotel-Restauracja JAŚ WĘDROWNICZEK w Rymanowie zaprasza na Wielkanocny Brunch. W niedzielę 25 marca od godz. 13.00-17.00 wszyscy smakosze kuchni będą mogli do woli degustować wielkanocnych specjałów z różnych stron świata. W tegorocznym menu znajdą się potrawy m.in. z Grecji, Hiszpanii i Argentyny.
Zupy:
- Grecka zupa z pasty sezamowej
- Neapolitańska zupa Minestra di Pasqa
- Szkocka zupa marchwiowa z kolendrą i śmietaną
- Polska zupa krzonówka
Mięsiwo:
- Afrykański pieczony ryż z wołowiną
- Chorwacka pasticada
- Orange baked ham– amerykańska szynka w pomarańczach
- Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
Ryba:
- Hiszpańskie oldaditos de Pavía
- Łosoś w galarecie z marchewka i selerem
Zakąski:
-
Argentyńska tarta pascualina – tarta z jajkiem na twardo, szpinakiem, czosnkiem i serem białym.
-
Jajka faszerowane avocado
-
Pasztet z soczewicy
-
Pasztet kuminowy z morelami
Słodkości:
- Hiszpańskie torrijas, słodkie grzanki maczane w mleku i smażone na patelni z cukrem i cynamonem
- Kulicz– rosyjska babka z dodatkiem migdałów, kandyzowanych owoców, orzechów czy rumu.
- Pascha
- Greckie ciasteczka koulourakia
- Tartaletki migdałowe z masą cytrynową
oraz wiele innych wielkanocnych potraw.
W programie także koncert karpackiego zespołu KREMENAROS, gawędy Beskidu i Bieszczadów, warsztaty tradycyjnego malowania pisanek woskiem oraz minikiermasz ozdób świątecznych.
Cena: dorośli – 68 zł/ osoba… i jesz, ile chcesz…. dzieci – 35 zł (do lat 7)
Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc.
KONTAKT – RECEPCJA, TEL.: 13 43 567 33, 603 364 444
[email protected]