JAŚ WĘDROWNICZEK zaprasza na brunch
Hotel-Restauracja JAŚ WĘDROWNICZEK w Rymanowie zaprasza na Wielkanocny Brunch. W niedzielę 14 kwietnia od godz. 13.00-17.00 wszyscy smakosze kuchni będą mogli do woli degustować wielkanocnych specjałów z różnych stron świata.
W programie :
- muzyka na żywo
- warsztaty pisankarstwa – metodą tradycyjną
- mini kiermasz – pisanki i ozdoby wielkanocne (możliwość zakupu)
Menu Wielkanocnego Brunchu:
ZUPY
- Żurek z kaszą pęczak, jajkiem i białą kiełbasą
- Skandynawska zupa rybna
- Kwaśnica podhalańska
- Krzanówka z jajkiem i prażuchami
MIĘSIWA
- Jagnięcina pieczona w stylu kreteńskim
- Pulpeciki cielęce duszone w sosie chrzanowym (Niemcy )
- Luzowana Kaczka z nadzieniem wątróbek i pistacji ( Alzacja )
- Honey baked ham – szynka w miodzie ( Anglia )
- Polędwiczka wieprzowa Welligton (Anglia )
- Podudzia z kurczaka w sosie kurkowym
- Królik duszony w śmietanie z dodatkiem musztardy DIJON
RYBY
- Marynowany łosoś Gravlax na zimno
- Babka z ryby ( Chorwacja )
- Azjatyckie pulpety rybne w sosie curry
- Sandacz w galarecie cytrusowej z jajkami przepiórczymi i kawiorem
ZIMNE ZAKĄSKI
- Pasztet z dzika
- Jajka po szkocku podane na szpinaku
- Tradycyjne polskie jajka na sosie tatarskim
- Wielkanocne jajka faszerowane na różne sposoby
- Pasztet z fasoli i ciecierzycy
- Kurczak SATAY ( Tajlandia )
- Shakshuka ( Afryka )
- CEVICHE – sałatka z ryb i owoców morza ( Peru i Ekwador )
- Sezonowana szynka w galarecie z jajkami przepiórczymi
- Ćwikła z chrzanem
- Chrzan z jajkami
- Pasztet jajeczny ( Chorwacja )
- Sałatka jarzynowa ( Polska )
- Sałatka chrzanowo- ziemniaczana z groszkiem
- Sałatka porowa z prażonym słonecznikiem
- Ruloniki szynki z musem jajecznym
- Wędliny i mięsiwa z różnych stron świata
- Regionalny ser jajeczny
DODATKI
- Rumuńska mamałyga ( kasza kukurydziana )
- Pieczone ziemniaki z bryndzą
- Chrupiące sałaty z nowalijkami i divą
- Kapusta czerwona z jabłkami i rodzynkami
- Gnochi z masłem szałwiowym
NA SŁODKO
- Baby i mazurki wielkanocne
- Sernik z bakaliami
- Pascha wielkanocna
- Marokańsku deser z kuskusu
- Colomba di pasqua ( Włochy)
- Ciastka ptysiowe z sosem czekoladowym ( Szkocja )
- Casserola z ananasa (Zair )
- Woda w dzbankach na stołach w cenie menu
- Kawa, herbata, inne trunki na zamówienie z karty
Muzyka na żywo – Zespół Tereściacy
Został założony cztery lata temu w Zawadce Rymanowskiej. Nazwa zespołu pochodzi od nazwy Potoku Tereściańskiego przepływającego przez wioskę. Grają muzykę ukraińską, łemkowską, cygańską i polską kultywując w ten sposób tradycje naszego regionu.
Laurence Cros – śpiew
Maja Traore – śpiew
Klaudia Wielgosz – śpiew
Anna Filip-Płóciennik – akordeon
Bogdan Płóciennik – gitara, banjo
Bartosz Ulatowski – gitara basowa, bębniarz
Podczas brunchu odbędą się także warsztaty pisankarstwa i mini kiermasz ozdób wielkanocnych.
Cena: dorośli – 68 zł/ os. … i jesz, ile chcesz…. dzieci – 35 zł (do lat 7)
Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc.
KONTAKT – RECEPCJA, TEL.: 13 43 567 33, 603 364 444
[email protected]