Brunch Wigilijny 2025 w JASIU WĘDROWNICZKU– świąteczne smaki, tradycje i góralska energia!
Hotel – Restauracja Jaś Wędrowniczek w Rymanowie ponownie zaprasza mieszkańców i gości regionu na jedno z najbardziej wyczekiwanych świątecznych wydarzeń roku. Już 21 grudnia 2025 r., w godzinach 13.00–17.00, w eleganckiej sali bankietowej Jasia Wędrowniczka odbędzie się wyjątkowy Brunch Wigilijny 2025 – celebracja smaków, tradycji i świątecznego nastroju.
Tegoroczna edycja zapowiada się szczególnie wyjątkowo, bo organizatorzy przygotowali prawdziwą góralską niespodziankę. Podczas wydarzenia wystąpi regionalny, 16-osobowy dziecięcy i młodzieżowy zespół „Jaferniocek” z Podhala. Goście będą mogli podziwiać tradycyjne tańce, śpiew, muzykę oraz zwyczaje góralskie prezentowane na żywo – wszystko w niezwykle barwnej, autentycznej formie, która wprowadzi w klimat świąt prosto spod Tatr.
Świąteczne emocje wzmocni także imponujące menu. W bufecie znajdzie się ponad 40 wyjątkowych dań inspirowanych kuchniami całego świata – od klasycznych potraw wigilijnych, przez regionalne przysmaki, po nowoczesne wariacje smakowe. To prawdziwa kulinarna podróż, podczas której każdy odkryje coś dla siebie.
Cennik:
Dorośli – 170 zł/os.
Dzieci do 10 lat – 90 zł/os.
Rezerwacje:
13 43 567 33
603 364 447
[email protected]
Organizatorzy podkreślają, że liczba miejsc jest ograniczona, dlatego warto dokonać rezerwacji jak najszybciej.
Brunch Wigilijny w Rymanowie to doskonała propozycja dla tych, którzy chcą poczuć magię świąt w wyjątkowej, rodzinnej atmosferze, przy dźwiękach góralskiej muzyki i zapachu świątecznych potraw.
Spędźmy ten magiczny czas razem!
MENU:
PRZYSTAWKA:
Tatar ze śledzia na musie z pieczonych buraków
ZUPY:
CONSOMME borowikowe z kluseczkami
POTAGE PARMENTIER- krem z porów z ziemniakami i śmietanką (Francja)
POZOLE- zupa mięsna z kukurydzą homina (Meksyk)
BARSZCZ CZERWONY
DANIA MIĘSNE:
COQ AU VIN BLANC- kurczak w białym winie (Francja)
ALBONDIGAS EN SALSA DE TOMATE- klopsiki w pomidorach (Hiszpania)
ROAST TURKEY- pieczony indyk z warzywami (Wielka Brytania)
TOURTIERE- zapiekanka z mięsem (Kanada)
KOFTA JAGNIĘCA Z TAHINI (Liban)
PIECZONA GĘŚ (Niemcy)
JULSKINKA- szynka pieczona z kością w glazurze musztardowo-miodowej (Szwecja)
DANIA RYBNE:
MORUE EN RAITO- filet z białej ryby w sosie z orzechów i kaparów (Francja)
BACALAO A LA VIZCAINA- dorsz duszony z pomidorami i papryką (Meksyk)
KARP po żydowsku
HONUNGSSENAP LAX- łosoś w miodzie i musztardzie (Skandynawia)
PSTRĄG z warzywami w galarecie
INNE DANIA:
DEVILS ON HORSEBACK „Diabły na koniach”- śliwka w boczku (Wielka Brytania)
BOBALKI- kluski z makiem, miodem i bakaliami
GROCH Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
SAŁATKA JARZYNOWA
SAŁATKA ŚLEDZIOWA
PIECZONE PASZTETY
SVESTKOVE KNEDLIKY- knedle ze śliwkami (Czechy)
PIEROGI z orzechami i miodem, z kapustą i grzybami, z ziemniakami i serem, z kaszą gryczaną, ze
śliwką suszoną
GOŁĄBKI -tradycyjne z sosem grzybowym, kresowe z ziemniakami
KARTOFELSALAD- sałatka ziemniaczana (Niemcy)
DODATKI:
ZIEMNIAKI PIECZONE z czosnkiem i rozmarynem
RISOTTO z parmezanem
ZIEMNIACZANE PUREE maślane z czosnkiem
PIECZYWO róże
KOPYTKA szpinakowe z bryndzą i orzechami
SURÓWKI różne
DESERY:
PANETTONE- babka drożdżowa (Włochy)
BEIGLI – rolada (Węgry)
CHERRY RIPE SLICE- Australijski placek „dojrzała wiśnia”
MELOMAKARONA- greckie ciasteczka świąteczne
KUTIA z bakaliami
STOLLEN- ciasto drożdżowe z bakaliami i marcepanem (Niemcy)
MAKOWIEC
SERNIK
PIERNIK STAROPOLSKI
PUMPKIN PIE- tarta z dynią (Wielka Brytania)
NA BUFECIE W CENIE: kawa, herbata, woda, kompot z suszek
DODATKOWO PŁATNE: soki, grzańce, miody pitne, wino i inne alkohole






