Wigilijny Brunch w Jasiu Wędrowniczku

W scenerii świątecznych dekoracji, przy pięknie nakrytych stołach, przy dźwiękach kolęd Hotel-Restauracja JAŚ WĘDROWNICZEK zaprasza na kulinarną ucztę, świąteczne potrawy z różnych stron Świata. W niedzielę 18 grudnia 2022 r. od godz. 13.00 do 17.00.

Wstęp: 120 zł / osoba dorosła
60 zł / dziecko do 7 lat
… i jesz ile chcesz

Na świątecznym stole:

Przystawka :

  • Tatar ze śledzia na pumperniklu

Zupy :

  • BARSZCZ CZERWONY z uszkami grzybowymi ( Polska )
  • HALÁSZLÉ – zupa rybna z papryką (Węgry)
  • ZUPA GRZYBOWA z łazankami
  • SOTO AYAM – zupa z kurczakiem (Indonezja)
  • ZUPA MIGDAŁOWA (Hiszpania)
  • L’AIGO BOULIDO – prowansalska zupa czosnkowa (Francja)

Dania mięsne:

  • RIBBE– pieczone żeberka (Norwegia)
  • KISEŁO – kulki mięsne z miętą
  • KACZKA pieczona z jabłkami i żurawiną
  • KOŻLINA w sosie pomidorowym
  • BARANINA w sosie miętowym (Turcja)
  • CZULENT z mięsem wołowym
  • JOULUKINKKU – szynka z musztardą i goździkami (Finlandia)
  • COXINHA – krokieciki z kurczaka (Brazylia)
  • RILLETTE z gęsi

Dodatki:

  • ZIEMNIAKI PIECZONE z czosnkiem i rozmarynem
  • KASZA GRYCZANA z kuminem
  • POLENTA KUKURYDZIANA na złoto
  • CHLEB ŻYTNI na zakwasie
  • KAPUSTA CZERWONA na ciepło
  • SURÓWKA z selera z owocami

Desery:

  • Bobalki – kluski z makiem , miodem i bakaliamiMELKTERT – wigilijny deser z południowej Afryki
  • RISKREM – świąteczny deser z Norwegii MAKOWIEC
  • BOBALKI – kluski z makiem, miodem i bakaliami
  • STRUDEL
  • ALZACKIE ciasto Bożonarodzeniowe z cytrynami
  • KREM MARCEPANOWY z makiem i wiśniami (Szwecja)

Dania rybne:

  • PSTRĄG wędzony z jabłkami i sosem żurawinowym (Austria)
  • BACALHAU À BRAS – dorsz z oliwkami (Portugalia)
  • KARP pieczony na piwno-cebulowym sosie z piernikową nutką
  • ŻYDOWSKIE GEFILTE FISZ – pulpeciki rybne zapieczone z czosnkiem
  • SANDACZ po litewsku
  • ŁOSOŚ GRAVLAX
  • ROSSOLI – sałatka ze śledzi i buraków (Skandynawia)

Inne dania:

  • PIEROGI (z orzechami, z kapustą i grzybami, z ziemniakami i serem, z czosnkiem niedźwiedzim, z mięsem i soczewicą)
  • GOŁĄBKI (tradycyjne z sosem grzybowym, kresowe z ziemniakami)
  • GROCH z kapustą
  • KOTLECIKI z kaszy gryczanej z grzybami i tymiankiem
  • KARTOFELSALAD – sałatka ziemniaczana (Niemcy)
  • PASZTET z gęsi
  • MAULTASCHEN – świąteczne danie niemieckie

Na bufecie :
kawa , herbata, woda , kompot z suszek 

Dodatkowo płatne:
kawa express, soki, grzańce, miody pitne, wino, alkohole

 

Wspólne kolędowanie

Mini kiermasz bożonarodzeniowy – Kornelia Gerlach


Kornelia Gerlach – jest osobą niepełnosprawną. Swój talent plastyczny rozwijała u boku terapeutów z OREW Rymanów.
Jest osobą wrażliwą, pomocną, pełną optymizmu. Jest dobrym obserwatorem otaczającego ją świata. Kocha ludzi i zwierzęta, co zauważyć można w jej pracach – bardzo lubi kolory.
Jej obrazy są pełne wyrazistych barw, zachwycają swoją głębią, zarażają optymizmem.
Kornelia brała udział w wielu konkursach plastycznych, za które otrzymała szereg nagród i wyróżnień. O jej talencie pisano zarówno w regionalnych jak i ogólnopolskich zasopismach.

 

“To już pora na wigilię, to już czas, 
A tu jeszcze kogoś nie ma pośród nas, 
A tu jeszcze, a tu jeszcze ktoś ma przyjść, 
Bo przy stole wolne miejsce czeka dziś. “
[aut.Wanda Chotomska “To juś pora na wigilię”]

Zapraszamy do rezerwacji.
Liczba miejsc ograniczona.

Recepcja „Jaś Wędrowniczek” – tel.: 13 43 567 33, 603 364 444
e-mail: hotel@jas-wedrowniczek.pl

 

Możliwość zapłacenia za bilety przelewem, po dokonaniu wczesniejszej rezerwacji miejsc.

Alior Bank   53 2490 0005 0000 4500 5141 4565 z dopiskiem ” WIGILIJNY BRUNCH + Imię i Nazwisko osoby rezerwującej”

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o