Salmonella w rukoli. Produkty wycofane z Biedronki, Lidla i Selgrosa

Główny Inspektor Sanitarny informuje o wycofaniu wskazanych partii rukoli i produktów zawierających rukolę ze względu na wykrycie obecności bakterii Salmonella. Spożywanie wskazanej w komunikacie rukoli może być groźne dla zdrowia.

Jak czytamy w komunikacie, Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany o prowadzonym przez firmę Eisberg z Legnicy wycofaniu wskazanych poniżej partii rukoli i produktów zawierających rukolę w związku z wykryciem w wewnętrznych badaniach firmy w dwóch próbkach produktu ”Rukola 100g” wyprodukowanych dla jednego z Klientów (nr partii/ termin przydatności 02.09.2020, 04.09.2020) obecności bakterii Salmonella.

Produkty wycofane ze sprzedaży:

Rukola 100 g

  • numer serii: 01.09.2020
  • numer serii: 02.09.2020
  • numer serii: 03.09.2020
  • numer serii: 04.09.2020
  • numer serii: 05.09.2020
  • numer serii: 06.09.2020

Mix z rukolą duopack 2x50g

  • numer serii: 31.08.2020
  • numer serii: 03.09.2020
  • numer serii: 04.09.2020
  • numer serii: 05.09.2020
  • numer serii: 06.09.2020
  • numer serii: 07.09.2020

Mix z rukolą 140g

  • numer serii: 31.08.2020
  • numer serii: 02.09.2020
  • numer serii: 03.09.2020
  • numer serii: 04.09.2020
  • numer serii: 05.09.2020
  • numer serii: 06.09.2020
  • numer serii: 07.09.2020

Mix z burakiem 570g

  • numer serii: 01.09.2020
  • numer serii: 03.09.2020
  • numer serii: 04.09.2020
  • numer serii: 05.09.2020

Rukola 500 g

  • numer serii: 30.08.2020

Toscana 500 g

  • numer serii: 31.08.2020
  • numer serii: 03.09.2020

Toscana 170 g

  • numer serii: 31.08.2020
  • numer serii: 03.09.2020
  • numer serii: 04.09.2020

Rukola 500 g (niemyta)

  • numer serii: 3502

Rukola wycofana ze sprzedaży – zalecenia

Zalecenia dla konsumentów: nie należy spożywać produktów z partii objętych komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionych produktów, należy skontaktować się z lekarzem.

Źródło: gis.gov.pl

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o