sobota, 20 kwietnia, 2024
AktualnościReklamaRozrywkaWydarzenia

JAŚ WĘDROWNICZEK zaprasza na brunch

Hotel-Restauracja JAŚ WĘDROWNICZEK w Rymanowie zaprasza na Wielkanocny Brunch. W niedzielę 14 kwietnia od godz. 13.00-17.00 wszyscy smakosze  kuchni będą mogli do woli degustować wielkanocnych specjałów z różnych stron świata.

W programie :

  • muzyka na żywo
  • warsztaty pisankarstwa – metodą tradycyjną
  • mini kiermasz – pisanki i ozdoby wielkanocne (możliwość zakupu)

plakat_brunch(2)

Menu Wielkanocnego Brunchu:

ZUPY

    • Żurek z kaszą pęczak, jajkiem i  białą kiełbasą
    • Skandynawska zupa rybna
    • Kwaśnica podhalańska
    • Krzanówka z jajkiem i prażuchami

zupy-3

MIĘSIWA 

      • Jagnięcina pieczona  w stylu kreteńskim
      • Pulpeciki cielęce duszone w  sosie chrzanowym                             (Niemcy )
      • Luzowana Kaczka z nadzieniem wątróbek  i pistacji      ( Alzacja )
      • Honey baked ham   – szynka w miodzie                                 ( Anglia )
      • Polędwiczka wieprzowa Welligton                                                     (Anglia )
      • Podudzia z kurczaka w sosie kurkowym
      • Królik duszony w śmietanie z dodatkiem musztardy DIJON

RYBY

      • Marynowany łosoś Gravlax  na zimno 
      • Babka z ryby  ( Chorwacja )
      • Azjatyckie pulpety rybne w sosie curry
      • Sandacz w galarecie cytrusowej z jajkami przepiórczymi i kawiorem

 mięsiwa

ZIMNE ZAKĄSKI

    • Pasztet z  dzika
    • Jajka  po szkocku podane na szpinaku
    • Tradycyjne polskie jajka na sosie tatarskim
    • Wielkanocne jajka faszerowane na różne sposoby
    • Pasztet z  fasoli i ciecierzycy
    • Kurczak SATAY                                                ( Tajlandia )
    • Shakshuka                                                        ( Afryka )
    • CEVICHE – sałatka z  ryb i owoców morza  ( Peru i Ekwador )
    • Sezonowana szynka w galarecie z jajkami przepiórczymi
    • Ćwikła z chrzanem
    • Chrzan z jajkami
    • Pasztet jajeczny ( Chorwacja )
    • Sałatka jarzynowa ( Polska )
    • Sałatka chrzanowo- ziemniaczana z groszkiem
    • Sałatka porowa z prażonym słonecznikiem
    • Ruloniki szynki z musem jajecznym
    • Wędliny i mięsiwa z różnych stron świata
    • Regionalny ser jajeczny

shaksat-cev

DODATKI

    • Rumuńska mamałyga ( kasza kukurydziana )
    • Pieczone ziemniaki z bryndzą
    • Chrupiące sałaty z nowalijkami i divą
    • Kapusta czerwona z jabłkami i rodzynkami
    • Gnochi z masłem szałwiowym

dodatki

NA SŁODKO

    • Baby i mazurki wielkanocne
    • Sernik  z bakaliami
    • Pascha wielkanocna
    • Marokańsku deser z kuskusu
    • Colomba di pasqua ( Włochy)
    • Ciastka ptysiowe z sosem  czekoladowym ( Szkocja )
    • Casserola z ananasa (Zair )

desery

  • Woda w dzbankach na stołach  w cenie menu
  • Kawa, herbata, inne  trunki  na zamówienie z karty

Muzyka na żywo – Zespół Tereściacy

Został założony cztery lata temu w Zawadce Rymanowskiej. Nazwa zespołu pochodzi od nazwy Potoku Tereściańskiego przepływającego przez wioskę. Grają muzykę ukraińską, łemkowską, cygańską i polską kultywując w ten sposób tradycje naszego regionu.

Członkowie zespołu:
Magda Bąk – śpiew
Laurence Cros – śpiew
Maja Traore – śpiew
Klaudia Wielgosz – śpiew
Anna Filip-Płóciennik – akordeon
Bogdan Płóciennik – gitara, banjo
Bartosz Ulatowski – gitara basowa, bębniarz

Podczas brunchu odbędą się także warsztaty pisankarstwa i mini kiermasz ozdób wielkanocnych.

Cena: dorośli – 68 zł/ os. … i jesz, ile chcesz…. dzieci – 35 zł (do lat 7)
Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc.
KONTAKT – RECEPCJA, TEL.: 13 43 567 33, 603 364 444
[email protected]

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x