Moc kulinarnych wrażeń
Tradycyjnie już, na tydzień przed świętami Wielkiej Nocy, Hotel i Restauracja “Jaś Wędrowniczek” w Rymanowie zaprasza na Wielkanocny Brunch. W niedzielę 9 kwietnia od godz. 13:00-17:00 na smakoszy czekają świąteczne potrawy z różnych stron świata.
ZUPY:
- Góralska zupa oscypkowa
- Magieritza – grecka zupa na Wielkanoc
- Ekwadorska zupa wielkanocna z dynią i orzeszkami
- Tradycyjny żurek wielkanocny na zakwasie
- Potaje de garbanzos – zupa z Hiszpanii
- Chrzanówka z ziemniakami
DANIA CIEPŁE:
- Kaczka w korzeniach – danie z polskich stołów
- Pörkölt wieprzowy – kuchnia węgierska
- Fabada- gulasz hiszpański
- Jagnięcina ze śliwkami z Ekwadoru
- Orange baked ham- amerykańska szynka w pomarańczach
- Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
- Afryka Rys met hoender – ryż smażony z kurczakiem
- Biała kiełbasa pieczona z jabłkami, cebulą i cydrem
- Ritterzipfel – kluseczki ziemniaczane z Bawarii
- Risotto ze szparagami i winem – przepis włoski
- Szpekuchy – litewskie pierożki drożdżowe
ZAKĄSKI:
- Łosoś w galarecie z marchewka i selerem
- Uova sode alla napoletana – jajka po neapolitańsku
- Wielkanocny pasztet wegetariański
- Gniazdka makaronowe z sałatką z makreli
- Szynka w galarecie z warzywami
- Pasztet wielkanocny
- Jajka w sosie tatarskim
- Terrina wielkanocna ze szczypiorkiem
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Sałatka z kurczakiem i bekonem po amerykańsku
- Sałatka z dzikiego ryżu z wędzonym łososiem
- Francuska tarta ze szpinakiem
- Półmiski wędlin, kiełbas i pasztetów „Jasia Wędrowniczka”
- Marinated beetroot- włoskie marynowane buraczki
- Pasztet z wędzonego łososia
- Galaretki drobiowe z jajkiem
- Chrzan wielkanocny
- Sos tatarski
- Śledzie duszone w winie
DESERY:
- Hindistan cevizli kurabiye – tureckie ciasteczka
- Mazamorra Morada – peruwiański deser
- Brazylijska babka marchewkowa
- Pastiera napoletana – ciasto neapolitańskie
- Tradycyjny sernik wielkanocny
- Mazurek z marcepanem i białą czekoladą
- Czekoladowe ciasto meksykańskie
- Budyń angielski, klasyczny
- Mus czekoladowy z konfiturą wiśniową
- Pascha wielkanocna na sposób tradycyjny
- Babki drożdżowe i pisakowe czyli polskie smaki
W programie ponadto:
- muzyka na żywo
- pokaz instrumentów karpackich – Józef Sowa
- mini kiermasz – pisanki i ozdoby wielkanocne
(możliwość zakupu) - świątecznie udekorowana sala
Zapraszamy na moc kulinarnych wrażeń.
PROSIMY O WCZEŚNIEJSZĄ REZERWACJĘ MIEJSC.
68 zł/dorośli ….. i jesz ile chcesz 35 zł/ dzieci do 7 lat
KONTAKT:
Recepcja – tel.: 13 43 567 33, 603 364 444
e-mail: [email protected]