sobota, 23 listopada, 2024
AktualnościReklamaRozrywkaWydarzenia

Moc kulinarnych wrażeń

Tradycyjnie już, na tydzień przed świętami Wielkiej Nocy, Hotel i Restauracja “Jaś Wędrowniczek” w Rymanowie zaprasza na Wielkanocny Brunch. W niedzielę 9 kwietnia od godz. 13:00-17:00 na smakoszy czekają świąteczne potrawy z różnych stron świata.

ZUPY:

  • Góralska zupa oscypkowa
  • Magieritza – grecka zupa na Wielkanoc
  • Ekwadorska zupa wielkanocna z dynią i orzeszkami
  • Tradycyjny żurek wielkanocny na zakwasie
  • Potaje de garbanzos – zupa z Hiszpanii
  • Chrzanówka z ziemniakami

DANIA CIEPŁE:

  • Kaczka w korzeniach – danie z polskich stołów
  • Pörkölt wieprzowy – kuchnia węgierska
  • Fabada- gulasz hiszpański
  • Jagnięcina ze śliwkami z Ekwadoru
  • Orange baked ham- amerykańska szynka w pomarańczach
  • Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
  • Afryka Rys met hoender – ryż smażony z kurczakiem
  • Biała kiełbasa pieczona z jabłkami, cebulą i cydrem
  • Ritterzipfel – kluseczki ziemniaczane z Bawarii
  • Risotto ze szparagami i winem – przepis włoski
  • Szpekuchy – litewskie pierożki drożdżowe

 

ZAKĄSKI:

  • Łosoś w galarecie z marchewka i selerem
  • Uova sode alla napoletana – jajka po neapolitańsku
  • Wielkanocny pasztet wegetariański
  • Gniazdka makaronowe z sałatką z makreli
  • Szynka w galarecie z warzywami
  • Pasztet wielkanocny
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Terrina wielkanocna ze szczypiorkiem
  • Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
  • Sałatka z kurczakiem i bekonem po amerykańsku
  • Sałatka z dzikiego ryżu z wędzonym łososiem
  • Francuska tarta ze szpinakiem
  • Półmiski wędlin, kiełbas i pasztetów „Jasia Wędrowniczka”
  • Marinated beetroot- włoskie marynowane buraczki
  • Pasztet z wędzonego łososia
  • Galaretki drobiowe z jajkiem
  • Chrzan wielkanocny
  • Sos tatarski
  • Śledzie duszone w winie

DESERY:

  • Hindistan cevizli kurabiye – tureckie ciasteczka
  • Mazamorra Morada – peruwiański deser
  • Brazylijska babka marchewkowa
  • Pastiera napoletana – ciasto neapolitańskie
  • Tradycyjny sernik wielkanocny
  • Mazurek z marcepanem i białą czekoladą
  • Czekoladowe ciasto meksykańskie
  • Budyń angielski, klasyczny
  • Mus czekoladowy z konfiturą wiśniową
  • Pascha wielkanocna na sposób tradycyjny
  • Babki drożdżowe i pisakowe czyli polskie smaki

W programie ponadto:

  • muzyka na żywo
  • pokaz instrumentów karpackich – Józef Sowa
  • mini kiermasz – pisanki i ozdoby wielkanocne
    (możliwość zakupu)
  • świątecznie udekorowana sala


Zapraszamy na moc kulinarnych wrażeń. 

PROSIMY O WCZEŚNIEJSZĄ REZERWACJĘ MIEJSC.

68 zł/dorośli ….. i jesz ile chcesz  35 zł/ dzieci do 7 lat

KONTAKT:

Recepcja – tel.: 13 43 567 33, 603 364 444
e-mail: [email protected]

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x