Koncert zespołu HAPPYSAD

Koncert zespołu HAPPYSAD

Hotel-Restauracja JAŚ WĘDROWNICZEK w Rymanowie zaprasza na koncert zespołu HAPPYSAD, 28 listopada br. (czwartek) godz. 19:00. Wstęp: 60 zł/os.

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 1000 koncertów w całym kraju, 3 platynowe i 4 złote płyty oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty, podobnie jak kolejna płyta „Podróże z i pod prąd”.

W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty – Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.

1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół h
Happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce i szybko została złotą płytą.

Koncertowe wydawnictwo DVD Happysad „Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLISu i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. płyta „Mów mi dobrze” oraz pochodząca z 2012 r. „Ciepło/zimno” zyskały status platynowej płyty.
4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2 CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Najnowsza płyta zespołu „Ciało obce” ukazała się 10 lutego 2017 r., a albumowi towarzyszy 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie, które w ciągu roku od premiery zgromadziły łącznie ponad 10 milionów wyświetleń.
20 maja 2019 r. premierę miał singiel i teledysk „Cały” – utworu zapowiadającego 8. płytę zespołu Happysad, której premiera została zapowiedziana na koniec 2019 r.
Skład zespołu:
Kuba Kawalec – wokal, gitara
Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal
Artur Telka – bas
Jarek Dubiński – Dubin – perkusja
Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe

Dyskografia:
„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)(złoto)
„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)(złoto)
„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)
„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)(złoto)
„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)(platyna)
„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)
„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)(platyna)
„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)
„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)(platyna)
„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. 2CD/DVD(Złoty Melon)
„Jakby nie było jutra” – 2014 r. (Mystic Production)(złoto)

Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc.
Bilety należy wykupić do 7 dni od daty rezerwacji.

Redakcja nie publikuje komentarzy zawierających treści wulgarne lub obraźliwe, komentarzy naruszających dobra osób trzecich, jak również komentarzy nie na temat. Błyskotliwym opiniom wszelkich trolli i hejterów zapewniamy miłą utylizację w naszym koszu.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress